Het is voor het grootste deel van het land weer herfstvakantie. Het perfecte moment om er lekker met het gezin op uit te gaan. We hebben een week met regenachtige en zonnige dagen voor de boeg en er worden een heleboel geweldige activiteiten georganiseerd. Benieuwd naar de leukste activiteiten deze herfstvakantie? Circle of Parents heeft er vijf voor jou op een rij gezet.

1. Cinekid Festival – Amsterdam, Westergasfabriek

Ieder jaar vindt in de herfstvakantie het grootste kindermediafestival van de wereld plaats: het Cinekid Festival. Op de Westergasfabriek in Amsterdam en bijna 40 locaties in het land, kunnen kinderen tussen de drie en veertien jaar nieuwe, bijzondere en opvallende films bekijken. Maar er is nog veel meer dan alleen film. In het MediaLab kunnen ze op verkenning gaan in een digitale speeltuin van 1200 vierkante meter (!) met kunstinstallaties, workshops, games en apps. Leuk feitje: Lucas was zelf vroeger ook altijd vaste bezoeker van Cinekid en kan het van harte aanraden. Benieuwd? Klik hier voor meer informatie.

2. Herftstukjes Utrecht – Regio Utrecht

Om nog even in de evenementenhoek te blijven; tijdens de herfstvakantie openen vijf theaters in de regio Utrecht zoals ze het zelf mooi noemen de “grootste theatersnoeptrommel” van Nederland met voorstellingen over superkrachten, de mooiste dieren, liefde en nog veel meer! Voor alle kinderen tussen de twee en twaalf jaar (en ouders) zijn de herfststukjes een geweldige activiteit. Wil je meer weten over bijvoorbeeld de locaties en verschillende voorstellingen? Klik dan hier!

3. Madurodam – Den Haag

We kunnen deze vakantie hopelijk ook genieten van wat dagen met beter weer. Dan is het tijd voor een buitenuitje dat nooit kan vervelen: Madurodam! Of je er nou voor het eerst heen gaat of al vaker bent geweest, Madurodam is altijd superleuk. Deze vakantie hebben ze ook nog eens twee nieuwe attracties geopend. Ontdek in Versla de Waterwolf hoe de Nederlands op een onmogelijke plek het water versloegen en land creëerden. Voor de voetballers kunnen alle Leeuwen en Leeuwinnen zich in de nieuwe Augmented Reality (AR) app omtoveren tot ware kampioenen! Benieuwd naar de mogelijkheden van Madurodam deze herfstvakantie? Klik dan hier.

4. Het Nijntje museum – Utrecht

Voor de allerkleinsten onder ons (0-5) is dit een geweldig uitje. Ga op ontdekking in het huis van Nijntje, de dierentuin en nog veel meer. Hier stap je echt in de wereld van Nijntje en haar vriendjes en beleef je een geweldige dag. Zorg wel dat je je bezoek van tevoren online plant, anders wordt het lastig binnen te komen. Het is het dubbel en dwars waard. Plan je bezoek hier.

5. Een uitje in eigen huis

Sommige dagen is een thuisdagje eigenlijk gewoon het lekkerst. Het hele gezin kan heerlijk relaxen en je rust er zelf ook goed van uit. Ga lekker spelletjes spelen (de winnaar mag bepalen wat er wordt gegeten vanavond), maak een prachtige tent of houdt een logeerfeestje in de woonkamer! En het lekkere? Morgen is het ook nog vakantie, dus die kussens kunnen daar nog wel even blijven liggen.

Veel plezier deze herfstvakantie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *