De noodzaak van duurzaamheid heeft zich de afgelopen tijd steeds duidelijker gepresenteerd. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Maar hoe kan je je kinderen dit leren? Circle of Parents zet de beste tips voor jou op een rij.

Spelletjes

Kinderen leren altijd een stuk beter via een spelletje. En spelletjes die leren over duurzaamheid zijn er zat. Op school is er al een hoop lesmateriaal, maar ook voor thuis zijn er hele leuke opties! CityMom raadt bijvoorbeeld het spelletje BliepBliep aan. En… niet onbelangrijk: samen spelletjes spelen is ook nog eens hele goede quality time.

Vervoer

Als je de mogelijkheid hebt, ga eens wat vaker met de fiets! Dat scheelt een hoop geld en is stukken beter voor het milieu en de eigen gezondheid. Leg je kind gerust uit waarom je de fiets pakt, ook wanneer het regent ;-). Je droogt zo weer op en hebt lekker bewogen!

Vegetarisch koken

Een van de grootste vervuilers van onze aarde is de bio-industrie. En iets waar wij in het gezin gelijk invloed mee kunnen uitoefenen is minder vlees eten! De vegetarische keuken ontwikkelt zich in rap tempo en de vleesvervangers zijn al vaak niet meer te onderscheiden van het echte werk. Tuurlijk, soms is het in termen van voedingsstoffen en misschien ook smaak erg fijn om echt vlees te eten, maar een paar dagen minder in de week maakt al een heel verschil. Kook eens samen met je kind een vegetarische maaltijd en praat over de voordelen.

Energiebesparing

Je kan flink duurzamer leven door meer te besparen op energie. En dat hoeft echt niet vervelend te zijn. Het zijn eigenlijk een aantal hele makkelijke acties waar je niet meer bij stilstaat als ze gewoontes zijn geworden. Leer je kind bijvoorbeeld het licht uit te doen als hij een kamer uit gaat. Of vraag ze niet stiekem de verwarming een graadje hoger te zetten, maar gewoon even een extra trui aan te doen. Dat is ook nog eens gewoon heerlijk knus.

Hergebruik

Een hele goede om een stuk duurzamer te leven en je kinderen hierover te leren, is het hergebruiken van spullen. Stuur je kind bijvoorbeeld niet naar school met een pakje drinken, maar koop één keer een herbruikbare fles van goede kwaliteit die veel langer mee gaat en geen afval oplevert. Of koop je kinderkleding tweedehands! Kinderkleding is natuurlijk super leuk, maar je kinderen groeien er ook super snel uit. Tweedehands kopen betekent, juist omdat kinderen zo snel uit hun kleding groeien, dat je helemaal niet inlevert op kwaliteit. Plus je bespaart ook nog eens flink op de gezinsuitgaven. Tweedehands kinderkleding kopen wordt ook steeds makkelijker en leuker. Bijvoorbeeld met Circle of Parents. Neem eens een kijkje om heel makkelijk en simpel jouw nieuwe kinderkleding te vinden tussen aanbod van ouders uit heel Nederland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *