Het laatste weekend van de meivakantie staat voor de deur. Met 4 en 5 mei is er natuurlijk voldoende te doen dit weekend, maar het kan zomaar zijn dat je aan het einde van deze twee weken nog wel wat inspiratie kan gebruiken. Circle of Parents zet voor jou vijf tips op een rij voor het laatste weekend van de meivakantie!

Ga naar het pretpark

Het Sprookjeswonderland in Enkhuizen

De kans is groot dat je dit misschien al hebt gedaan, maar pretparken vervelen nooit. Ga bijvoorbeeld naar de altijd leuke Efteling in Noord-Brabant, het spannende Walibi in Lelystad of herbeleef je eigen sprookjes in het Sprookjeswonderland in Enkhuizen!

Ga naar een museum

Nederland heeft een fantastische verzameling aan musea, die superleuke mogelijkheden bieden voor jonge kinderen. Een leuk én leerzaam uitje. Wie wil dat nou niet? Ga bijvoorbeeld naar het Rijksmuseum in Amsterdam. Kinderen tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen en er is enorm veel te beleven. Reis door de Gouden Eeuw en kom erachter hoe Hugo de Groot uit die boekenkist is ontsnapt!

Ook het Mauritshuis heeft een gratis entree voor kinderen tot en met 18 jaar. Voor jong en oud is er enorm veel te beleven. Rondleidingen, workshops en Maurits Muis! Maurits Muis woont in het Mauritshuis en laat je heel graag zijn favoriete schilderijen zien. Aan het einde van de tour is het ook mogelijk om zelf te schilderen!

Een heel interessant ander museum is de Proefkolonie in Drenthe. In 1818 startte generaal Johannes van den Bosch de eerste kolonie om verpauperde gezinnen een nieuw leven op te laten bouwen, weg van de armoede. Werkte dit plan en lukte het de gezinnen uit de armoede te krijgen? In de Proefkolonie volg je vijf gezinnen op weg naar Drenthe. Buiten het museum kan je nog heerlijk wandelen en fietsen.

Ga zelf ook schilderen (of sminken natuurlijk)!

Ga naar een Bevrijdingsfestival

Mocht je zin hebben in een heerlijk feestje met het gezin, ga dan naar een van de vele Bevrijdingsfestivals deze zondag 5 mei. Bijvoorbeeld in het Westerpark in Amsterdam, Den Bosch of op het Malieveld in Den Haag. Vier samen met het gehele gezin de vrijheid (ook voordat iedereen weer naar school moet natuurlijk).

Ga naar de A Seal Zeehondenopvang

Zeehondjes zijn té lief!

Iets wat je misschien minder snel zou doen in de meivakantie, maar wat super leuk en lief is! Een dagje naar de Zeehondencrèche. Hier worden zeehondjes opgevangen en verzorgd. Als de zeehondjes weer helemaal beter zijn, worden ze weer vrijgelaten. Bezoek daarom snel de opvang om de zeehondjes te bekijken en meer te leren over hun leefgebied en de natuur in het algemeen!

Blijf lekker binnen!

Geen zin om de deur uit te gaan? Dat kan heel goed! Blijf lekker met het hele gezin een dagje thuis en ga gezellig samen koken, houd een karaoke sessie of pak alle dekens en kussens, bouw de woonkamer om tot bioscoop en houd eindelijk eens die film marathon!

De meivakantie zit er bijna op, maar er is nog super veel leuks te doen in de laatste dagen. We hopen dat jullie deze kunnen invullen met de allerleukste uitjes en dat je inspiratie hebt opgedaan uit onze tips. Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *