Cadeautjes voor baby’s zijn vaak nog wel te doen: een mooie romper of iets leuks voor de ouders. Alleen wat koop je voor een tweede of derde verjaardag? Dat is vaak een lastige keuze. Circle of Parents helpt je graag en neemt je mee in vijf super leuke cadeaus voor peuters!

Een mooie fiets

Of het buiten nou warm of koud is, een fiets is zowel binnen als buiten te gebruiken. Kinderen vinden het geweldig om te toeren op hun nieuwe vervoersmiddel en voor iedere peuter is er wat wils. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke en stijlvolle driewieler! Als de kids wat ouder zijn kunnen ze al snel op een stoere en wendbare loopfiets. Verlies ze niet uit het oog, want ze rennen je zo voorbij! Wellicht iets meer voor buiten dan voor binnen, maar je kunt ook gelijk voor een fiets met zijwieltjes gaan. Deze bereidt ze ook nog eens het beste voor op een echte fiets.

Houten speelgoed

Speelgoed is eigenlijk al heel snel een ideaal cadeau voor een kind! Maar los van het feit dat de kleine het geweldig vindt, zitten er nog een hoop andere voordelen aan tweedehands kinderkleding. Allereerst stimuleert het de verbeelding, waarin de kracht zit in de eenvoudige opzet. De geur, textuur, gewicht en geluid stimuleren de zintuigen en activeren de geest. Verder is houten speelgoed natuurlijk ecologisch en vaak ook duurzaam geproduceerd. Kortom, een cadeau voor ontwikkeling dat veilig en tijdloos is. Hier zit je eigenlijk altijd goed mee!

Hutten/tentenset

Wil je het deze verjaardag eens iets groter aanpakken? In onze vorige blog las je al over hoe leuk het is om tenten te bouwen met de spullen uit huis zelf, maar met een hut of tent cadeau kan je het echt goed aanpakken. Naast dat het in elkaar zetten ook weer de creativiteit van een kind ontwikkelt, het eindresultaat mag er ook enorm zijn. Om nog maar niet eens te spreken over de vele uren plezier in de hut zelf. Met dit cadeau maak je zeker de blitz en weet je ook zeker dat je de jarige job enorm veel plezier bezorgd!

Een dagje weg met opa/oma/tante/oom/broer/zus/papa/mama

Niet ieder cadeau hoeft materieel te zijn en hoe heerlijk is het om er voor je verjaardag gewoon lekker op uit te gaan! Neem de kleine eens mee naar de kinderboerderij, het sprookjesbos of ga samen een eindje fietsen. Een ander topcadeau is een middagje midgetgolfen. De banen zijn vaak heel kindvriendelijk en je bent lekker de hele dag buiten.

Een duurzame set kinderkleding

De vijfde cadeautip is misschien een klein beetje schaamteloze zelfpromotie ;), maar naar onze mening en van vele anderen wel echt een hele goede! Kinderen leren op steeds jongere leeftijd al hoe belangrijk duurzaamheid is en ouders kunnen een nieuw setje kleren altijd goed gebruiken. Er is ongelofelijk veel prachtige kinderkleding te vinden die een tweede leven heeft gekregen en waarvan het eerste leven niks te zien is. Dit cadeau is dus van precies dezelfde kwaliteit als een helemaal nieuwe outfit en heeft ook nog eens een heel goed bijkomend verhaal. Tip: koop je een cadeau voor een ander kind? Overleg dan altijd even met de ouders wat voor stijl ze leuk vinden! Dan weet je helemaal zeker dat je cadeau in goede aarde valt :).

Dus: ben jij op zoek naar een topcadeau voor kinderen tussen de 1,5 en 4? Houd dan deze tips in gedachten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *