Het is onmogelijk om gemist te hebben: het mooie weer van de afgelopen dagen. Natuurlijk te warm voor de tijd van het jaar, maar wel geweldig voor je vitamine D en lente- en zomergevoel! Maar zoals na regen zonneschijn komt, werkt het ook andersom en na dit weekend belooft het weer wat minder te worden. Helaas, alleen niet getreurd. Waar je afgelopen weekend er misschien lekker op uit bent gegaan, zijn er zat leuke dingen om dit weekend thuis te doen! Circle of Parents zet vijf leuke tips voor je op een rij om de komende dagen lekker met de kids binnen te bivakkeren. Regen tegen het raam, warme chocomel op tafel en fijn met elkaar zijn!

1. Maak je eigen tent

Er is vrij weinig dat een beter huiselijk gevoel geeft dan alle stoelen en banken uit elkaar te halen, lakens en knijpers tevoorschijn te pakken en je eigen knusse tent te maken. Terwijl het buiten regent, zitten jullie lekker droog en knus. Wil je het nog gezelliger maken? Zet dan een lamp in de tent en ga een spelletje spelen of een leuke film kijken!

2. Speel spelletjes en de winnaar mag bepalen wat er gegeten wordt

Even geen digitale dag? Laat die films en tablets voor wat ze zijn en pak de bordspelletjes uit de kast! Ga na een heerlijk ontbijt gezellig spelletjes spelen en de winnaar krijgt een prijs! Die mag namelijk bepalen wat er die avond gegeten wordt! Als dat het niet spannend maakt?

3. Houdt een logeerpartijtje in de woonkamer

Vind je een tent toch wat te klein in de woonkamer? Pak het dan op een andere manier aan! Sleep alle zachte matrassen, dikke dekens en stevige kussens naar de woonkamer en houd een logeerfeestje met het hele gezin. Net als vroeger en voor je kids helemaal geweldig. En nu een wedstrijdje houden wie het langst kan keten ;).

4. Organiseer een verkleedfeestje

Zin om er een gezellige vriendendag van te maken? Nodig je buren en vrienden uit voor een leuke dag bij jullie! Wat gaan jullie doen? Een verkleedfeestje! Neem allemaal je leukste (carnaval) outfit mee en maak er een dag van zoals geen ander!

5. Knustel gekleurde lampenkappen en tover je huis om!

Om de zoveel tijd is het goed om dingen eens vanuit een ander licht te bekijken. Een tip die je je kids niet vroeg genoeg kunt meegeven! Hoe pak je dit aan? Koop de kleurrijkste vellen papier en knutsel samen de mooiste lampenkappen. Versier ze, kleed ze aan en hang ze op! Dit is nog eens een knap staaltje ander licht schijnen op je weekend. Bevalt het? Laat ze dan vooral gewoon nog een tijdje hangen ;).

Het weer hoeft niet geweldig te zijn om een geweldige tijd te hebben. Dus maak er een mooi familieweekend van. We zien je snel weer op Circle of Parents!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *