Circle of Parents heeft de duurzame missie pre-loved kinderkleding de standaard te maken en let daarbij ook op goede initiatieven die een vergelijkbare missie hebben. Want alleen samen kunnen we de kledingmarkt verduurzamen. Daarom besteden wij deze blog graag aandacht aan duurzame initiatief: Project Cece. Zij verzamelen het aanbod van eerlijke en duurzame webshops op één website.

Het team van Project Cece (v.l.n.r. Melissa, Noor en Marcella)

Hoe zijn jullie begonnen?

We vonden het zelf lastig om eerlijke en duurzame kleding te vinden, omdat het aanbod vaak verspreid is over kleinere webshops. We merkten dat we onze zoektocht vaak afhaakten als we na drie verschillende webshops doorgespeurd te hebben nog steeds niet vonden waar we naar op zoek waren en dan in onze oude vertrouwde fast fashion winkels belanden.
Dit moest makkelijker. Omdat Marcella destijds bezig was met de minor programmeren besloot ze zelf een website te maken waarop je makkelijk door het aanbod van al die webshops kon browsen, inclusief handige filters zodat je precies kan aangeven waar je naar op zoek bent. Marcella sleepte met haar enthousiasme haar toenmalige huis- en studiegenootje Noor en haar zusje Melissa mee. Marcella heeft een master gedaan in Astronomy en Astrophysics en is nu bezig met een PhD, Noor deed een master in Experimental Physics en stopte onlangs met de traineeship die ze daarna begon om zich volledig op de website te focussen en Melissa is sinds ze klaar was met haar studie Economie ook fulltime in de ontwikkeling van Project Cece gedoken. 

Wat doen jullie precies?

Op Project Cece verzamelen we het aanbod van eerlijke en duurzame webshops op één website. Met behulp van onze 5 labels voor verschillende aspecten van duurzaamheid (lokaal geproduceerd, milieuvriendelijk, veganistisch, steunt lokale bevolking en eerlijke handel) kan je zelf aangeven wat je precies bedoelt met duurzaamheid. We geven over elk merk korte informatie over waarom ze precies duurzaam zijn en leggen uit wat hun -eventuele- keurmerken betekenen. Op onze website kan je filteren op maat, kleur, materiaal, duurzaamheidsaspect, keurmerk, merk en winkel, zodat je in één keer matches krijgt van wat meer dan 130 verschillende webshops je te bieden hebben.
Inmiddels hebben we meer dan 130 aangesloten webshops, waardoor we meer dan 300 merken en bijna 15000 producten hebben verzameld. We werken alleen samen met integere duurzame webshops, zodat al je geld daadwerkelijk terecht komt in de duurzame mode industrie. We noemen het de “happy dance community”, omdat je met één aankoop bijdraagt aan onze fair fashion movement; je draagt namelijk bij aan de webshop eigenaren, integere duurzame merken en de mensen die je product gemaakt hebben.

Meer weten?

Als onderdeel van Circle of Parents-community dragen honderden ouders over heel Nederland ook bij aan een duurzame kledingmarkt. En zoals Project Cece en de ouders op Circle of Parents bewijzen: het hoeft helemaal niet ingewikkeld, stoffig of duur te zijn om duurzaam kinderkleding te kopen! Dus wil je meer weten over welke webshops allemaal aangesloten zijn bij Project Cece, kijk dan vooral op hun mooie website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *