Vorige week kwamen scholieren vanuit het hele land naar het Malieveld in Den Haag voor een landelijk klimaatprotest. In eerste instantie werd rekening gehouden met ongeveer 4000 kinderen, maar uiteindelijk er maar liefst 15.000! Het protest verliep rustig en in het hele land was er aandacht voor deze jonge mensen die verandering wilden zien in het klimaatbeleid. Het was een duidelijk signaal: veel jongeren zijn zich maar al te goed bewust van het belang van duurzaamheid voor de mens en onze planeet. Maar wat motiveerde hen nou precies om te komen? RTL Nieuws verzamelde een aantal mooie motivaties van protesterende kinderen:

“Door deze klimaatopstand proberen wij, jongeren, de politiek wakker te schudden.”

Dit gaat niet alleen om mij, ook over mijn kinderen.”

“Ik hoop dat de politiek net als in Zweden luistert naar ons als scholieren.”

Het is mooi om te zien dat kinderen zich steeds bewuster uitspreken voor een duurzamere wereld. Ook al mogen ze nog niet stemmen, hun letterlijke stem, is gebleken, is enorm belangrijk om Nederland bewuster van het milieu en duurzaamheid te maken. Een interessante vraag is op wat voor manier ouders dit aan de keukentafel met hun kinderen bespreken. “Voelde jij je aangetrokken tot het klimaatprotest, ja of nee en waarom? Wat vind je ervan hoe we in ons gezin omgaan met duurzaamheid? Hoe probeer je zelf op een duurzame manier te leven?”

Als Circle of Parents vinden we het ook mooi om te zien dat veel gezinnen duurzaam omgaan met hun kinderkleding. Steeds meer ouders sluiten zich aan bij de community om het makkelijk, veilig en persoonlijker te maken goede kinderkleding onderling te kopen en verkopen. Tweedehands kinderkleding is helemaal van deze tijd en wordt steeds populairder, ook onder kinderen zelf! Circle of Parents heeft veel kinderen gesproken tijdens ons onderzoek naar de omgang van gezinnen met tweedehands kinderkleding en zij waren zich vaak goed bewust van de voordelen van pre-loved kinderkleding! Het is dus mooi om te zien dat kinderen en hele gezinnen zich zo inzetten voor een betere wereld. Op het Malieveld, aan de keukentafel en in hun omgang met kleding.

Hoe bespreek jij als ouder duurzaamheid met je kids? Ben je hier veel mee bezig? Of vind je dat dit al genoeg behandeld wordt op school? We zijn erg benieuwd naar jouw ideeën over het bespreken van duurzaamheid met kinderen!

Bronnen: De Telegraaf, RTL Nieuws.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *