Vorige week was een geweldige week voor Circle of Parents: we hebben namelijk het halfjaarlijkse entrepreneurship-programma van de Universiteit van Amsterdam gewonnen. Om beter te begrijpen wat de relatie is tussen Circle of Parents en de universiteit, moeten we vijf maanden terug in de tijd.

Wij (David, Julius en Lucas) leerden elkaar aan het begin van september vorig jaar kennen op de universiteit. Alle drie hadden we al eerder het idee gehad om een eigen onderneming te starten en in deze ambitie vonden we elkaar. Binnen een paar weken groeiden wij van kennissen naar vrienden en kwamen we steeds meer over elkaar te weten. Op een goed moment kwamen we erachter dat wij in onze eigen omgeving alle drie hetzelfde probleem zagen. Ouders van jonge kinderen die sneller groeien dan hun kleding slijt. Dit betekent dat al deze ouders volle kasten hadden met te kleine, maar nog erg goeie en mooie kinderkleding en constant nieuwe kinderkleding moesten kopen. Dit is zowel economisch als milieutechnisch niet duurzaam en ouders worstelen met dit probleem.

David, Julius en Lucas (v.l.n.r.) op een Startup markt (Universiteit van Amsterdam)

Alleen als er één groep in onze maatschappij vindingrijk is, zijn het natuurlijk ouders wel. Dus toen wij naar tientallen basisscholen, speeltuinen en kinderdagverblijven gingen om onderzoek te doen naar dit probleem, kwamen we erachter dat ze allerlei alternatieven hadden bedacht die op zich wel werkten, maar niet ideaal zijn. Martine gaf de te kleine kinderkleding altijd aan haar buurmeisje, maar die vond dit niet altijd even mooi. Bas probeerde nog weleens wat op Marktplaats te verkopen, maar de laatste keer was de koper niet komen opdagen. En Samira kocht vaak wat in de tweedehands kinderkleding winkel en slaagde daar ook wel, alleen koste dat toch wel veel tijd.

Dat moet makkelijker kunnen dachten wij. En daarom hebben we vijf maanden geleden Circle of Parents opgericht. Een online platform waar ouders makkelijk, veilig en vertrouwd onderling tweedehands kinderkleding kunnen kopen en verkopen! We hebben het geluk gehad Circle of Parents te kunnen ontwikkelen met steun van de universiteit in het entrepreneurship-programma. Samen met 70 andere studenten die ook hun eigen onderneming zijn begonnen, hebben we ongelofelijk veel geleerd deze periode. Uiteindelijk streden wij samen met 20 andere mooie startups om de titel en ons harde werken is beloond! We zijn super trots te mogen vertellen dat Circle of Parents is verkozen tot beste startup van het programma.

Want zoals wij zelf altijd zeggen: we hebben veel vertrouwen in ons team en zijn ongelofelijk blij met onze ervaren adviseurs (waarvan veel zelf ook ouder van jonge kinderen zijn), maar degenen waar wij het meest van leren zijn jullie: ouders met jonge kinderen zelf.

Dus we willen jullie bedanken voor alle gesprekken die we met elkaar hebben gevoerd de afgelopen maanden. Het mooie geldbedrag investeren we weer in Circle of Parents en we gaan gewoon keihard door, met zijn allen! Want… samen maken we tweedehands kinderkleding de standaard.

David, Julius en Lucas (v. l. n. r.) na de winst op 31 januari 2019 (Universiteit van Amsterdam)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *