De vijf voordelen van tweedehands kinderkleding kopen!

Tweedehands kopen wordt steeds populairder. Het is duurzaam, hip en bovendien ook heel slim. Want waarom zou je meer betalen dan nodig? Vandaag de dag is ook tweedehands kinderkleding niet meer weg te denken. Ouders door heel Nederland kopen veel van hun kinderkleding tweedehands. Waarom eigenlijk? Wat zien zij dat sommigen nog niet zien? Circle of Parents heeft de vijf voordelen van tweedehands kinderkleding kopen voor jou op een rijtje gezet! Ben je hierna nog niet overtuigd? Reageer dan waar jij over twijfelt. We vinden het geweldig om met je in gesprek te gaan.

  1. Lekker goedkoop

Alle ouders willen het beste voor de kinderen. Dat weten we zeker. Alleen hoe goedkoper het beste kan, hoe fijner dat natuurlijk is. Tweedehands kinderkleding wordt vaak verkocht voor 40 tot 70 procent minder dan het oorspronkelijke bedrag en is vaak nog in topkwaliteit. Online kan je bij dezelfde ouder ook meer kleding tegelijk kopen in de vorm van een pakket, waardoor jullie ook nog eens flink bespaart op verzendkosten! Het verschil tussen helemaal nieuwe en tweedehands kinderkleding is vaak helemaal niet te zien. Nou ja… behalve op je afschrift dan ;).

Kortom, tweedehands kinderkleding variërend van HEMA tot aan merkkleding zoals Petit Bateau, Tumble ‘n Dry en natuurlijk Noppies is van topkwaliteit én een stuk goedkoper!

2. Unieke koopjes

Er komt een leeftijd dat jouw kleintjes groot worden en met hun eerste kleedgeld naar de H&M gaan. Maar tot die tijd bepalen jullie gelukkig samen wat jullie kopen. De standaardstijlen van de grote winkels ken je nu wel, je ziet iedereen die in hetzelfde loopt. Gelukkig is tweedehands kinderkleding vaak uniek, bijzonder en van een mooi merk. En niet uniek op een manier dat je liever twee keer nadenkt voordat je het koopt. Nee, juist uniek op een manier dat jouw kind er super tof uitziet met zijn of haar eigen stijl!

3. Goede kwaliteit

Kinderen groeien zoveel sneller dan hun kleding slijt en tweedehands kinderkleding kopen en verkopen wordt steeds populairder. Steeds meer ouders geven kinderkleding van topkwaliteit daarom een tweede of derde leven. Ze weten dat ze goede kans maken om de kleding te verkopen én dragen bij aan een betere wereld. Daarnaast, doordat hun kinderen er zo snel zijn uitgegroeid, is deze kleding nog in erg goede staat. Het vooroordeel dat tweedehands kinderkleding versleten en vies is, kan echt definitief de deur uit! Tweedehands kinderkleding is eigenlijk gewoon een paar keer ‘ingedragen’… en daarna gewoon zo goed als nieuw aan jullie verkocht!

4. Duurzaam

Ieder stuk kinderkleding dat jullie tweedehands kopen, hoeft niet nieuw gemaakt te worden en is dus goed voor het milieu. Een duurzame levensstijl is vandaag de dag eerder regel dan uitzondering en overal wordt aandacht besteed aan hoe je als gezin duurzamer door het leven kan gaan. Denk maar eens aan alle blogs met duurzame tips voor het huishouden (Mama’s Jungle, Een Goed Verhaal en Moeders Minimalisme). Voor kinderkleding hoeft dit echt niet anders te zijn. En waar anderen misschien nog wel wat duurzamer kunnen leven… kronen jullie je tot de koningen en koninginnen op het gebied van duurzaamheid in jullie vriendengroep. Iets wat eigenlijk gewoon super cool is.

Bovendien, goed voorbeeld doet volgen. Dus als jullie kinderen later aan jullie vragen (wanneer duurzaamheid een nóg groter onderdeel is van ons dagelijks leven) of jullie wel tweedehands kinderkleding kochten, dan zeggen jullie ja en weten de kids wat hun te doen staan.

5. Persoonlijk

Het online en fysiek kopen van fast fashion kinderkleding heeft wat persoonlijk geholpen worden betreft eigenlijk wel een dieptepunt bereikt. Tuurlijk, het is af en toe heel handig om snel wat basics te kopen als je toevallig langs de H&M of CoolCat loopt, dat doet bijna iedereen. Maar wat is er nou toffer dan zeker te weten dat je de kinderkleding die je koopt in haar vorige leven met enorm veel liefde is behandeld? Door je tweedehands kinderkleding online te kopen bij de meer persoonlijke websites, zoals bijvoorbeeld Circle of Parents, heb je écht persoonlijk contact met de moeder of vader die de kleding verkoopt. Zo kan je bijvoorbeeld elkaar in de gaten blijven houden en als je weer wat nodig hebt of de ander weer wat verkoopt, elkaar snel vinden. Door dit persoonlijke contact verzeker je jezelf in de toekomst weer van mooie, nieuwe koopjes.

We zetten het nog even een keer op een rijtje. Wat zijn nou de echte voordelen van het kopen van tweedehands kinderkleding?

  1. Lekker goedkoop
  2. Unieke koopjes
  3. Goede kwaliteit
  4. Duurzaam
  5. Persoonlijk

Wij weten het wel zeker. Tweedehands kinderkleding is ons ding. Weet jij het ook zeker? Of twijfel je nog ergens over? Laat het ons weten de reacties! We zijn heel benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *